Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL: Flabet at påstå mangel på arbejdskraft

Enhedslisten ryster på hovedet af Dansk Industri, der i en ny kampagne slår på tromme for, at udenlandsk arbejdskraft skal besætte ledige jobs i virksomhederne.

Det er ikke rimeligt over for de arbejdsløse i Danmark, at Dansk Industri (DI) påstår, at virksomhederne mangler medarbejdere.

Sådan siger Enhedslistens erhvervsordfører, Stine Brix (EL), der retter skarp kritik mod DIs nye kampagne »Kære Danmark«, som blandt argumenterer for, at udenlandsk arbejdskraft kan sætte gang i beskæftigelsen.

»Jeg synes, det er noget flabet at påstå, at virksomhederne mangler arbejdskraft. Der er 130.000 danskere, som er arbejdsløse lige nu, og jeg tror ikke, at de kan - det kan jeg i hvert fald ikke - genkende den mangel,« siger erhvervsordføreren.

Hvis virksomhederne virkelig har ledige stillinger, kan løsningen ifølge Stine Brix være blot et telefonopkald væk.

»Jeg synes, at virksomhederne skulle gøre sig den ulejlighed at ringe til jobcentrene og a-kasserne og spørge, om der er nogle arbejdsløse, som kan passe et job hos dem,« siger hun.

Ordføreren anerkender, at virksomheder i enkelte brancher kan have svært ved at besætte deres stillinger. Hun påpeger dog, at de selv har et ansvar ved at gøre plads til de praktiksøgende erhvervselever, der står i kø til en læreplads og efterfølgende kan tage et arbejde inden for det pågældende fag.

»Den manglende beskæftigelse er et specifikt problem i nogle udvalgte brancher - for eksempel inden for metalfagene og elektrikerfaget. Her mangler der folk, og der har Dansk Industri og deres medlemmer et stort ansvar for at sikre, at der er lærepladser til de mange unge, der ikke kan få en læreplads i dag,« siger Stine Brix.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.