Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL er rasende over Corydons SMS

Regeringspartierne SF og de Radikale vil ikke kommentere finansminister Bjarne Corydons SMS til SAS’ kabinepersonale, mens Enhedslisten er rasende.

Kritikken hagler ned over finansminister Bjarne Corydon (S), efter han midt under forhandlingerne om SAS’ historiske spareplan sendte en SMS til kabinepersonalet og opfordrede dem til at skrive under på aftalen med SAS-ledelsen.

Nu bidrager regeringens støtteparti også til kritikken.

- Det er jo helt vildt. Jeg er ret rasende for at sige det rent ud, for som finansminister skal Bjarne Corydon slet ikke blande sig i igangværende forhandlinger, siger Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested, og fortsætter:

- Personalet havde jo i forvejen pistolen for panden og var i gang med at forhandle om nogle voldsomme forringelser af deres overenskomst, så det er helt vildt, at en socialdemokratisk finansminister syntes, han havde noget at gøre der. Han burde have holdt sig langt væk efter min mening.

Professor i forvaltningsret Claus Haagen Jensen understreger over for B.dk, at der ikke er noget chokerende i, at finansministeren blander sig, fordi SAS er delvist statsejet. Men alligevel mener Henning Hyllested, at man som finansminister aldrig bør gå direkte til fagforeningen.

- Han har jo både en direktion og en bestyrelse, og dem kan han gå til i stedet. Han burde om nogen respektere, at vi i forhandlinger på arbejdsmarkedet følger den danske model, og hvis han endelig ville noget, så kunne han have lagt pres på bestyrelsen og formanden, Fritz Schur. Jeg kan ikke forstå, hvorfor han lagde pres på det personale, der i forvejen har lagt ryg til sparerunder, fyringer og lønnedgang igennem de seneste år. Det er helt utidigt, siger trafikordføreren.

Henning Hyllested tror dog ikke, at det får nogle konsekvenser for Bjarne Corydon, selvom Dansk Folkeparti har kaldt ministeren i samråd. Han skal bare have at vide, at det, han har gjort, »ikke er i orden«, og det vil Enhedslisten bidrage til, forsikrer Henning Hyllested.

SFs erhvervsordfører, Karina Lorentzen, vil som regeringspartner ikke kommentere Bjarne Corydons SMS.

- Jeg har ingen kommentarer, for jeg har som princip, at jeg ikke vil kommentere en kollegas udtalelser, før jeg selv har haft mulighed for at tale med vedkommende om det, siger hun.

De Radikales erhvervsordfører, Andreas Steenberg, melder også om »ingen kommentarer«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.