Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL: Eleverne har talt - skoledagen skal kortes ned

Når tre ud af fire elever kalder skoledagen for lang, så bør politikerne lytte og ændre reformen, mener EL.

København: Lidt mere end halvdelen af forældrene og tre ud af fire af eleverne mener, at skoledagen er for lang. På den baggrund bør politikerne handle og ændre folkeskolereformen.

Sådan lyder det fra Enhedslisten, efter at et notat fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, har afsløret, at 76,1 procent af de 15.682 elever, som er med i undersøgelsen, mener, at skoledagen er lidt eller alt for lang.

Enhedslistens folkeskoleordfører, Jakob Sølvhøj, er fortørnet over, at tallene ikke er kommet frem før. Og at fagbladet Folkeskolen blev nægtet aktindsigt i tallene.

Tallene er først blevet offentliggjort efter pres fra flere partier på Christiansborg, heriblandt Enhedslisten, siger han:

- Det er fuldstændig uhørt, at vi har skulle trække oplysningerne om elevernes besvarelser ud af ministeriet, men jeg kan da godt forstå, at der har været stor ulyst til at få offentliggjort den store utilfredshed med de lange skoledage, der helt åbenlyst er blandt landets skoleelever, siger Jakob Sølvhøj.

Han peger på, at en undersøgelse udarbejdet af Skole og Forældre har vist, at 52 procent af forældrene også er utilfredse med de lange skoledage:

- Nu har vi altså dokumentation for, at elevernes utilfredshed med skoledagens længde er endnu større. Nu må det da være helt slut med påstande om, at det alene er blandt lærerne og i Danmarks Lærerforening, der er utilfredshed med folkeskolereformen, siger Jakob Sølvhøj.

Han mener, at forligspartierne bag folkeskolereformen bør ændre reformen og opgive de lange skoledage.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.