Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL: Børnene kan gå tabt i debatten

Regeringens støtteparti ser det som et tilbageskridt, at børneområdet er slået sammen med social- og integrationsområdet.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Nu gik det lige så godt. Enhedslistens er godt træt af, at regeringen har valgt at flytte børneområdet over i Social- og Integrationsministeriet hos den nyudnævnte minister, Annette Vilhelmsen (SF), efter at børnene ellers var blevet slået sammen med undervisningsområdet i Christine Antorinis (S) undervisningsministerium.

Sidst børnene hørte under Socialministeriet - under den tidligere regering - var der nemlig ikke nok politisk fokus på området, mener Enhedslistens medlem af Børne- og Undervisningsudvalget, Rosa Lund (Ø).

»Men det kom der, da regeringen lavede et børne- og undervisningsministerium. Derfor er det et tilbageskridt, at man lægger børnedelen ind i Social- og Integrationsministeriet,« siger Rosa Lund.

Det kræver ifølge Enhedslisten en børnevenlig minister i Social-, Børne- og Integrationsministeriet, hvis børnene ikke skal blive glemt.

»Jeg håber, at Annette Vilhelmsen vil have det almene børneområde øverst på dagsordenen. Og vi må som Christiansborg-politikere blive ved med at huske hinanden på, at børn altså har et liv, før de starter i skole, og at det, der sker, fra de er nul til seks år, faktisk er afgørende for, hvordan de klarer sig senere i livet,« siger Rosa Lund.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.