Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL accepterer ikke Corydons dagpenge-punktum

Finansminister Bjarne Corydon (S) mener, der er blevet sat et punktum for snakken om dagpenge med dagens finanslov. Det accepterer Enhedslisten ikke.

Finanslovsforhandlinger 2012- - Finansminister Bjarne Corydon taler med pressen efter mødet med Venstre tirsdag d.6.november 2012. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012)
Finanslovsforhandlinger 2012- - Finansminister Bjarne Corydon taler med pressen efter mødet med Venstre tirsdag d.6.november 2012. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012)

Regeringen er langt fra færdige med at diskutere dagpenge med Enhedslisten. I hvert fald hvis det står til det parlamentariske grundlag selv, der ikke vil acceptere, at finansminister Bjarne Corydon (S) vil sætte punktum for dagpengesnakken.

- Corydon sætter meget tit punktummer, og det er ikke sikkert, at man skal tage de punktummer så alvorligt, siger Enhedslistens politiske leder, Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun henviser blandt andet til, at finansministeren forsøgte at sætte et punktum for diskussionen om dagpengene med regeringens akutpakke, hvor han i den forbindelse understregede, at der ikke var behov for yderligere tiltag. Og Bjarne Corydon forsøgte endnu engang at lukke for dagpengesnakken, da han søndag middag præsenterede næste års finanslov flankeret af økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og skatteminister Holger K. Nielsen (SF) - uden en repræsentant fra Enhedslisten, selvom partiet har skrevet under på aftalen.

- Det viser sig jo helt klart og åbenlyst, at dagpengeproblemet ikke er løst med den her finanslovsaftale, og regeringen kommer til at stå med et kæmpe problem til sommer. Jeg kan garantere for, at vi i Enhedslisten ikke er færdige med at snakke dagpenge, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Det permanente dagpengeproblem bliver således ikke løst med finanslovens forsørgelsesgaranti, der sikrer en ydelse svarende til kontanthjælp i et halvt år for alle de ledige, der står til at falde ud af dagpengesystemet 1. januar næste år, hvis de indvilger i opkvalificerende efteruddannelse. Garantien giver blot de ledige et pusterum på et halvt år, mener Enhedslisten.

Bjarne Corydon får da heller ikke lov til at sætte en stopper for dagpengediskussionen, for regeringen skal mødes med Enhedslisten til maj næste år og diskutere problemet igen, forud for at forsørgelsesgarantien udløber.

- Da vi startede forhandlingerne fik vi at vide, at akutpakken løste problemet, men nu har det så vist sig, at der skulle gøres mere. Regeringen siger nu, at Enhedslisten ikke får noget som helst til maj, men det vil vi lade komme an på en prøve, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen.

Regeringens arbejdsro er dermed slut, inden den overhovedet er begyndt, vurderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

- Nu genoptager Enhedslisten allerede kritikken og begynder at stille skarpt på de ting, de er utilfredse med, og så fortsætter mareridtet for regeringen. Den havde håbet på, at den kunne opbygge en alliance med Enhedslisten og dermed få dem til at holde lidt igen med den konstante kritik, men arbejdsroen er allerede brudt få timer efter, at finansloven lå færdig, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.