Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL åbner smuthul for Johanne Schmidt

Enhedslisten åbner muligheden for at gradbøje partiets rotationsprincip, så Johanne Schmidt-Nielsen kan fortsætte i Folketinget efter næste valg.

Enhedslisten risikerer at stå uden den helt store profil Johanne Schmidt-Nielsen efter næste valg, med mindre man finder en måde at komme uden om rotationsordningen, der ellers betyder, at partiets folketingspolitikere på årsmødet ikke kan genvælges som kandidat, hvis de har siddet på Christiansborg i syv år.

Det skal et nyt forslag rode bod på, afslører det netop offentliggjorte landsmødehæfte frem mod Enhedslistens årsmøde i april, skriver DR.DK.

Heri stiller partiets afdeling i Gladsaxe et forslag, der - hvis det bliver vedtaget på årsmødet - betyder, at Johanne Schmidt-Nielsen kan genvælges, hvis folketingsvalget falder senere end maj 2015.

- Vi lægger vægt på, at vores kandidater har en lokal tilknytning og er bygget op lokalt, og det vil vi gerne bibeholde, også i tilfældet af, at valget ligger lige foran os, siger Flemming Holst, byrådskandidat for Enhedslisten i Gladsaxe, til DR Nyheder.

Forslaget fra Gladsaxe betyder, at der ikke bliver holdt urafstemning og dermed valg af spidskandidater, hvis årsmødet holdes mindre end seks måneder før der senest skal afholdes valg.

- Hvad det kommer til at betyde, kommer helt an på, hvornår der udskrives folketingsvalg. Og det er der jo ingen andre, end Helle Thorning-Schmidt, der ved. Hvis hun ikke udskriver valg mellem maj og september 2015, så får det ingen betydning for vores opstilling, siger Flemming Holst til DR.DK.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.