Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eksperter: V står til bødestraf for brug af Corydon-foto

I en politisk annonce har Venstre brugt et billede af finansminister Bjarne Corydon fra Finansministeriets hjemmeside. Billedet kan frit benyttes af pressen, men ifølge førende ophavsretseksperter må billedet ikke bruges til alle mulige andre formål, og Venstre risikerer en bødestraf, hvis sagen ender ved domstolene.

ARKIVFOTO 2015 af finansminister Bjarne Corydon
ARKIVFOTO 2015 af finansminister Bjarne Corydon

På billedet, som Venstre har brugt i en politisk annonce, står finansminister Bjarne Corydon (S) smilende i et mødelokale. Billedet er hentet på Finansministeriets hjemmeside og er gratis til rådighed for pressen, men fotografen bag billedet, Stig Stasig, mener, at Venstre har krænket hans ophavsret.

Det skriver Jyllands-Posten.

Nu er også Dansk Journalistforbund gået ind i sagen på fotografens vegne, for selvom billedet kan benyttes af pressen, så betyder det ikke, at det kan bruges til alle mulige andre formål, lyder det fra to af Danmarks førende eksperter i ophavsret. Venstre risikerer derfor at skulle betale en bøde for ulovlig brug, hvis sagen ender ved domstolene.

»Det er efter min opfattelse soleklart, at brugen af fotografiet uden tilladelse er en overtrædelse af ophavsretsloven. Det er en skærpende omstændighed at bruge et fotografi i politisk reklameøjemed,« siger advokat Peter Schønning, som er ekspert i ophavsret, til Jyllands-Posten.

Også Vibeke Borberg, der er mediejurist og forskningschef i medieret på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, siger til avisen, at det er hendes vurdering, at fotografen står rigtig godt, hvis det kommer til en sag mod Venstre.

Venstres partisekretær, Claus Richter, bekræfter ifølge Jyllands-Posten, at der verserer en sag med en fotograf, og at man drøfter den med Dansk Journalistforbund.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.