Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ekspert: Flere bør få del i penge til bandeforebyggelse

Det ville gavne, hvis man lod flere aktører byde ind på forebyggende arbejde i bandekonflikten, mener forsker.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Der er i høj grad brug for en økonomisk indsprøjtning til at forebygge, at banderne rekrutterer flere medlemmer. Penge til forebyggelse bør dog ikke reserveres til politiet.

Det fortæller professor Line Lerche Mørck fra Aarhus Universitet, som har forsket i forebyggelse af bandeinvolvering.

Fredag vil justitsminister Søren Pape Poulsen (K) fremlægge et nyt bandeudspil. Regeringen vil blandt andet tilføre 15 millioner årligt til politiets forebyggende arbejde i særligt udsatte områder, erfarer Ritzau.

Med forbehold for, at udspillet endnu ikke er lagt frem, opfordrer Line Lerche Mørck til, at man også retter pengene andre steder hen end politiet.

»Jeg har længe savnet, at man begynder at sætte penge af til forebyggende arbejde i stedet for "tough on crime"-indsatser som mere straf.«

»Jeg tror, det ville gavne, hvis man lod de forskellige aktører - herunder politiet - byde ind med det, som de gerne ville og lade det bliver fulgt af forskning. I stedet for, at man på forhånd siger, at det er politiet«, siger hun.

De 15 millioner kroner, som regeringen vil sætte af, svarer til 20-25 nye medarbejdere hos politiet. Indsatsen skal målrettes mod unge, som vurderes at være i risiko for at blive hvervet af banderne.

I sit forskningsarbejde har Line Lerche Mørch blandt andet fulgt indsatsen Livsbanen og Nørrebro United, som skal forebygge at unge havner i kriminelle miljøer.

»Livsbanen er et rigtigt vigtigt stykke forebyggende arbejde, hvor de får unge til at lave hiphop og rap om deres liv og problemer.«

»De her unge drenge, der normalt ikke deler så meget, kan pludseligt sætte ord på følelser,« siger forskeren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.