Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ekspert: DFs flygtningeforslag er i strid med menneskerettighederne

Dansk Folkeparti foreslår, at flygtninge skal vente mindst fem år på familiesammenføring, men det er i strid med menneskerettighederne, siger en ekspert.

Integrationsordfører Martin Henriksen (DF) fastholder parties bud på flygtningestramninger.
Integrationsordfører Martin Henriksen (DF) fastholder parties bud på flygtningestramninger.

Dansk Folkeparti har foreslået, at flygtninge fremover først opnår ret til at blive familiesammenført, når de har fået en permanent opholdstilladelse i Danmark, hvilket tager mindst fem år.

Det skal ifølge udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) effektivt nedbringe antallet af asylansøgere, der vælger Danmark som destination.

Men DFs forslag har ingen gang på jord, mener direktøren for Institut for Menneskerettigheder Jonas Christoffersen ifølge DR Nyheder.

»Jeg har meget svært ved at se det overleve en menneskerettighedsbedømmelse,« siger Jonas Christoffersen.

Det er indtil videre uklart, om Dansk Folkepartis nye forslag om at sætte en stopper for familiesammenføringer i de første fem år overholder de internationale konventioner.

Det er den europæiske menneskerettighedskonventions artikel 8 om ret til familieliv, som Jonas Christoffersen mener, forslaget forbryder sig mod.

Martin Henriksen fastholder ifølge DR Nyheder, at partiets forslag holder sig inden for rammerne, men siger også, at selv hvis det var imod konventionerne, ville partiet ikke lade sig standse i at gennemføre det, som partiet mener er fornuftigt for Danmark, skriver DR.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.