Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efterlønnere må arbejde frivilligt i 15 timer om ugen

Reglerne for frivilligt arbejde er for nidkære. Derfor forlænger Folketinget forsøgsordning.

Juristen på dagpenge, socialrådgiveren på efterløn og sosu'en på fleksydelse skal have bedre muligheder for at bruge deres evner til frivilligt arbejde uden at blive straffet økonomisk.

Tirsdag har Folketinget besluttet at forlænge en forsøgsordning, der betyder, at dagpenge- og efterlønsmodtagere igen fra 5. juni 2017 kan udføre frivilligt arbejde i op til 15 timer om ugen, inden der sker fradrag i ydelsen.

Efter de gældende regler var timegrænsen blot fire timer.

Ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har reglerne været for nidkære, og derfor forlænges det toårige forsøg, der udløb i marts 2017.

- Det frivillige arbejde er vigtigt for sammenhængskraften i vores samfund. Derfor skal reglerne på området understøtte det frivillige arbejde. Men for dagpengemodtagere og særligt for efterlønsmodtagere har reglerne simpelthen været for nidkære, siger han.

- Indtil vi har en aftale på plads og finder en afklaring på, hvordan de permanente regler skal se ud, er det vigtigt, at vi ikke bremser det frivillige arbejde.

- Jeg er derfor glad for, at et bredt flertal i Folketinget har forlænget forsøget med mere lempelige regler.

Langt det meste frivillige arbejde i Danmark har ikke karakter af almindeligt lønarbejde og kan derfor udføres ubegrænset og uden modregning i ydelsen.

Det gælder aktiviteter i hjemmeværn, aktiviteter i humanitære organisationer, besøgsven og spejderleder.

Det første forsøg om frivilligt arbejde løb fra 23. marts 2015 til 23. marts 2017.

/ritzau/

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.