Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efter kritik: Minister inviterer til ny drøftelse af omstridt landbrugspakke

Efter flere dages kritik af regeringens landbrugspakke inviterer miljøministeren til nye drøftelser.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har inviteret partierne bag landbrugspakken til en ny drøftelse efter kritik fra bl.a. de Konservative.
Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har inviteret partierne bag landbrugspakken til en ny drøftelse efter kritik fra bl.a. de Konservative.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har inviteret partierne bag landbrugspakken til en ny drøftelse, siger hun til TV 2 News.

»Der er partier, der ytrer sig med synspunkter, og så har jeg inviteret til en drøftelse,« siger ministeren.

Den seneste uge har der været heftig diskussion om Eva Kjer Hansen og landbrugspakkens miljøvenlighed. Det har fået de Konservative til at kræve flere grønne elementer i aftalen, som regeringen og de tre blå støttepartier indgik kort før jul.

Mandag fik de blå partier en teknisk gennemgang af pakkens miljøeffekter. Herefter slog De Konservatives landbrugsordfører, Rasmus Jarlov, fast, at han havde fået fremlagt nye tal, der "indiskutabelt" viser, at pakken »ikke isoleret set er til gavn for miljøet«.

Det afviser Eva Kjer Hansen:

»Over årene giver landbrugspakken i sig selv et positivt resultat, siger ministeren som svar på kritikken af, at ministeriets beregning af miljøeffekterne ved pakken ikke alene indeholder pakkens nye elementer.«

»Det er forkert at se bort fra de omkringliggende elementer. Det vigtige er, at miljøregnskabet går i plus.«

De Konservative fremsatte onsdag krav om, at der skal tilføjes grønne elementer til pakken, i form af nogle kompenserende tiltag.

Hos Dansk Folkeparti, der også deltog i den tekniske gennemgang mandag, stoler Lise Bech på ministeriets beregninger. Hun taler gerne med de Konservative om grønne tiltag.

»Men for mig at se er landbrugspakken én ting, og hvis skal kigge på flere grønne tiltag, så gør vi gerne det. Men hver ting for sig,« siger hun til Ritzau.

Eva Kjer Hansen skal tirsdag i samråd for at redegøre for sagen efter en hastehøring.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.