Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

E-cigaretter nærmer sig danske butikker

E-cigaretter kan være på vej på hylderne hos danske apoteker og andre butikker. Europa-Parlamentets Folkesundhedsudvalg har stemt for ideen, der bakkes op af Socialdemokraterne.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

EU: Rygere, der ønsker at vænne sig af med smøgerne ved hjælp af e-cigaretter, er kommet et skridt tættere på at kunne købe e-cigaretter i danske apoteker og butikker.

Europa-Parlamentets Folkesundhedsudvalg har således vedtaget, at e-cigaretter skal reguleres gennem medicinlovgivningen, og det åbner for, at medlemslandene på længere sigt får mulighed for at lave forsøg med e-cigaretter, inden de kan markedsføres.

Forud for onsdagens afstemning i udvalget fastslog europaparlamentsmedlem Christel Schaldemose (S), at e-cigaretter bør sælges på apoteker og i almindelige butikker som håndkøbsmedicin.

»Jeg synes, damperne (rygere af e-cigaretter, red.) har krav på at vide, hvad der er af stoffer i e-dampen. Det vil blive klarlagt, hvis det blev solgt som håndkøbsmedicin, fordi der så skal ligge en faglig vurdering af produktet,« sagde hun.

Hun påpeger, at e-cigaretterne også bruges til afvænning:

»Der er mange, der bruger e-cigaretterne som afvænning. Derfor vil det være naturligt at sælge det som håndkøbsmedicin, som tilfældet er med nikotintyggegummi og nikotinplastre.«

Beslutningen på Folkesundhedsudvalget er ikke endelig, men blot parlamentets holdning i spørgsmålet. Det ventes, at hele parlamentet skal stemme om det til september, og så skal der forhandles med ministerrådet om sagen.

Lige nu er der forskellige regler i landene, hvor butikker i Danmark eksempelvis ikke må sælge flydende nikotin til e-cigaretterne, mens det i Sverige og Storbritannien er lovligt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.