Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dukkepartiet langt fra godkendelse

Dukkepartiet oplyser, at de har godt 18.500 vælgererklæringer og derfor er tæt på grænsen på 20.260, som giver adgang til stemmesedlerne. Men det lader til ikke at holde vand, for landets største kommuner har nemlig godkendt meget få af vælgererklæringerne.

Det som alle troede var et seriøst parti, lader til ikke at være det alligevel. Dukkepartiet skulle angiveligt være en mistillidserklæring til politikerne, men alt tyder på at det blot er et fupnummer.

Dukkepartiet har oplyst til dr.dk, at de har godt 18.500 godkendte vælgererklæringer og derfor er tæt på grænsen på 20.260, som giver adgang til stemmesedlerne, men landets største kommuner har kun godkendt forsvindende få vælgererklæringer, skriver dr.dk.

Københavns Kommune oplyser, at der kun er godkendt 155 ud af de i alt 171 modtagne vælgererklæringer for Dukkepartiet i år og sidste år. Ifølge valgforsker ved Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen, så tyder det på, at det blot er et fupnummer for at få opmærksomhed.

»Enderne passer ikke sammen, så det tyder på, at Dukkepartiet stærkt overvurderer, hvor mange godkendte vælgererklæringer de reelt har,« siger han til dr.dk.

Roger Buch, forskningschef fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, siger til dr.dk at Dukkepartiets vælgererklæringer virker meget »mistænkelige«. Og Odense Kommune har ligeledes heller ikke har modtaget særlig mange vælgererklæringer fra Dukkepartiet. Det drejer sig om 20 eller 30 stykker det senste halve år. Aarhus Kommune har godkendt blot 58.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.