Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dropper at modernisere grundloven: Regeringen gør Søren Espersen lykkelig

Regeringen dropper den grundlovskommission, som man ellers lovede i regereringsgrundlaget. Dansk Folkepartis grundlovsordfører jubler over beslutningen.

Arkivfoto. Søren Espersen er godt tilfreds med, at regeringen dropper en grundlovskommission.
Arkivfoto. Søren Espersen er godt tilfreds med, at regeringen dropper en grundlovskommission.

Det er yderst sjældent, at regeringen ligefrem begejstrer Dansk Folkepartis Søren Espersen (DF). Men da han søndag kunne læse i Jyllands-Posten, at regeringen nu dropper at nedsætte den grundlovskommission, som man ellers lovede i regeringsgrundlaget, fik det Dansk Folkepartis grundlovsordfører til at bryde ud i noget nær jubel.

»Jeg er så lykkelig, at det næsten ingen ende kan tage. Det har reddet hele min weekend, måske også hele mit år,« siger Søren Espersen og uddyber:

»Det er en vidunderlig beslutning, som er truffet, så man slipper for hele det fuldstændig unødvendige arbejde i en grundlovskommission, som vil koste millioner og atter millioner og betyde møder de næste ti-femten år. Og som alligevel ville ende med, at den danske befolkning ville sige nej til det«.

Selv om grundloven er en ældre sag, mener Søren Espersen ikke, at den trænger til en opdatering.

»Vi har en af verdens allerbedste forfatninger, som vi bliver berømmet for i udlandet, fordi den er så fremsynet, som den er. Den er skrevet i et simpelt og enkelt sprog, som alle kan forstå - det vil være fuldstændig ude i hampen, hvis man begynder at ændre på den,« siger han.

Søren Espersen mener desuden, at det vil være at åbne den helt store ladeport, hvis man begynder at pille ved grundloven.

»Det vil åbne det, jeg kalder Pandoras æske. Hvis man begynder at tage fat på grundloven, vil alle mulige forfærdelige ting komme op«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.