Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DR-formand: Spareplan vil føre til »omfattende reduktioner« i Danmarks Radio

Det vil få store konsekvenser, hvis DR skal spare 773 millioner kroner over de næste fem år, siger DR-formand.

DR-formand Michael Christiansen.
DR-formand Michael Christiansen.

Regeringens spareplan for DR vil betyde »omfattende reduktioner i DRs aktiviteter og væsentlige omprioriteringer«, siger DRs bestyrelsesformand, Michael Christiansen, i en pressemeddelelse.

Spareplanen betyder, at Danmarks Radio skal spare 20 procent over de næste fem år. Det svarer til en samlet reduktion på 773 millioner kroner.

Det er regeringen og Dansk Folkeparti, der fredag er blevet enige om den økonomiske ramme for et kommende medieforlig.

Spareplanen vil »få konsekvenser i en tid, hvor uafhængig, national journalistik er under pres fra internationale medier baseret på andre hensyn end uafhængig public service«, mener bestyrelsesformanden.

Hvordan DR forventer, at de konkrete besparelser skal gennemføres, vil Michael Christiansen endnu ikke sige noget om.

»Den politiske aftale omfatter en økonomisk ramme og en ny model for finansieringen, men DR afventer et medieforlig, før der kan siges noget konkret om, hvordan besparelser skal gennemføres,« siger han.

Medieforliget forventes at blive forhandlet på plads i foråret 2018.

Foruden besparelser på 20 procent indebærer aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti, at licensen fremover skal betales over skatten.

Om det siger DR-formanden:

»DR har, som vi tidligere har givet udtryk for, stor forståelse for denne beslutning. Det er samtidig af største vigtighed, at fremtidige forhandlinger om DRs budgetter sker med respekt for armslængde mellem medier og politikere.

Flere partier i rød blok mener, at besparelsen i DR er for voldsom.

SFs gruppeformand, Jacob Mark, kalder spareplanen for en »nedslagtning af DR«, mens De Radikale er klar til at »kæmpe med næb og klør« for at undgå, at spareplanen bliver gennemført.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.