Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dong: Rigsrevisionen punkterer alle myter om os

Dong Energy ser frem til at kunne lægge "spekulationer" bag sig oven på kritik fra Rigsrevisionen.

ARKIVFOTO: Adm. direktør Henrik Poulsen fra DONG Energy taler under en energipolitisk konference torsdag d. 6 oktober 2016 i Industriens Hus i København. (Foto Keld Navntoft)
ARKIVFOTO: Adm. direktør Henrik Poulsen fra DONG Energy taler under en energipolitisk konference torsdag d. 6 oktober 2016 i Industriens Hus i København. (Foto Keld Navntoft)

Finansministeriet får onsdag en usædvanlig skarp kritik fra Rigsrevisionen for håndteringen af statens delvise salg af energiselskabet Dong Energy.

Rigsrevisionen finder det "meget utilfredsstillende", at centrale dokumenter om Dong ikke er i Finansministeriets sager.

Dong Energys administrerende direktør, Henrik Poulsen, glæder sig over rapporten fra Rigsrevisionen:

»Rigsrevisionens grundige rapport punkterer de myter om Dong Energy, som er opstået i kølvandet på kapitaludvidelsen og børsnoteringen,« siger han i en skriftlig kommentar.

»Nu ser vi frem til at kunne lægge spekulationer og mytedannelser bag os og i stedet fokusere på det, som vi brænder allermest for, nemlig at udvikle Dong Energy til en globalt førende virksomhed inden for grøn energi.«

Det vakte stor politisk ballade og massiv kritik, da staten i 2014 solgte en del af Dong til blandt andet den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Energiselskabet blev solgt for billigt, lød kritikken.

Flere partier har kritiseret processen for at være dårligt tilrettelagt og være årsag til, at den danske statskasse er gået glip af et milliardbeløb.

Ifølge bestyrelsesformand Thomas Thune Andersen fra Dong Energy giver Rigsrevisionens beretning "en nuanceret beskrivelse af forløbet":

»Og børsnoteringen viser også, at de beskyldninger, der har været fremsat mod Dong Energys ledelse, har været grundløse«, siger han i en skriftlig kommentar.

»Jeg håber, at den fortsatte debat i medierne og blandt meningsdannere vil basere sig på beretningens faktuelle redegørelse.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.