Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dommerforeningen: Skattekommission får en på svær opgave

Kommissionen, som skal undersøge Skat, får svære betingelser at arbejde under, mener Mikael Sjöberg.

Arkivfoto. Kommissionen, som skal undersøge Skat, får svære betingelser at arbejde under, mener Mikael Sjöberg.
Arkivfoto. Kommissionen, som skal undersøge Skat, får svære betingelser at arbejde under, mener Mikael Sjöberg.

Folketingets partier har sendt den kommende kommission, der skal undersøge Skat, på en meget svær opgave. Det mener formanden for Dommerforeningen, Mikael Sjöberg.

Dels har politikerne bedt om at få undersøgt tre store områder næsten uden afgrænsninger. Dels skal kommissionen løbende komme med afrapporteringer.

»For det første har politikerne givet et kæmpe stort kommissorium. Og de har ikke sat nogen tidsramme. Samtidig har de krævet meget detaljeret, hvad man skal undersøge. Det er meget vanskelige vilkår,« siger han.

»Derfor løber vi lige ind i den kritik, der altid har været af kommissioner. De bliver meget dyre og meget langvarige. Nu har det i hvert fald ikke skortet på advarsler.«

Han har på vegne af Dommerforeningen talt imod løbende afrapporteringer, fordi det kan have en række negative effekter.

Arbejdet med at gøre oplysninger klar til at blive fremlagt, kan forlænge processen.

Men det betyder også, at kommissionen kan komme til at skade sine egne kommende undersøgelser, hvis de samme personer optræder på flere områder, frygter Mikael Sjöberg.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.