Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dødelig fejlbehandling af børn skal udløse erstatning

Forældre, der mister et barn på grund af fejl begået i sundhedsvæsenet, skal kunne få 162.000 i erstatning

Det skal være muligt for forældre at få erstatning på 162.000 kroner, hvis de mister et barn som følge af en skade forårsaget i sundhedsvæsenet.

Sådan lyder et forslag fra regeringen, som tirsdag skal igennem førstebehandling i Folketinget. Med opbakning fra Dansk Folkeparti ser forslaget ud til at være sikret flertal.

Forslaget bliver ifølge Kristeligt Dagblad mødt med bekymring af Gorm Greisen, der er formand for Det Etiske Råd og overlæge ved Rigshospitalets neonatalafdeling.

Her er han ansvarlig for at behandle nyfødte, der er syge eller er kommet for tidligt til verden.

- Det er principielt nyt, at man giver forældre, som har mistet et barn, økonomisk kompensation, siger han til avisen.

- Hvis man gør de efterladtes sorg op i penge, kan det føre til en forfladigelse af menneskelivet.

Fem til ti forældrepar om året oplever ifølge Patientforeningen at miste et barn under omstændigheder, der ved vedtagelsen af den nye lov vil føre til erstatning.

De har ofte ikke haft ret til at få den støtte, fordi udgifterne til begravelsen som regel er den eneste økonomiske omkostning for de efterladte. Her kommer beløbet dog sjældent over bagatelgrænsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.