Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Djøf kritiserer forslag om mere udflytning: Allerede svært at hyre folk

V, LA og K opfordrer til, at man udflytter institutioner under Folketinget. Ikke en god idé, siger Djøf.

DJØF i Gothersgade.
DJØF i Gothersgade.

I midten af januar offentliggjorde regeringen sin anden runde af udflytning af statslige arbejdspladser, og nu opfordrer regeringspartierne til også at flytte dele af Folketinget ud.

Det er dog langt fra en god idé, lyder det fra Sara Vergo, der er formand for fagforeningen Djøf Offentlig.

»Jeg synes helt ærligt, at man skulle tage at få overstået nogle af de udflytninger, der allerede er i gang, før man begynder at flytte flere.«

»Regeringens egen evaluering af første runde viser, at det allerede nu er vanskeligt at rekruttere erfarne akademikere til de arbejdspladser, man har flyttet ud i første runde,« siger hun.

Det er Venstre, Liberal Alliance og Konservatives gruppeformænd, som ifølge DR Nyheder har sendt et fælles brev til Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF).

Heri opfordrer Søren Gade (V), Mette Abildgaard (K) og Leif Mikkelsen (LA) til, at også Folketinget overvejer at placere dele af institutionerne »uden for de større byområder«.

Konkret drejer det sig om de tre uafhængige institutioner Ombudsmanden, Rigsrevisionen og Statsrevisorernes sekretariat, der alle hører under Folketinget. De tre har samlet cirka 383 ansatte.

»Jeg tror ikke, at det er nogen god idé at flytte de institutioner, der ligger meget tæt på regeringen, langt væk. Vi har jo allerede set kritikken af Det Økonomiske Råd, der har en funktion, der ligner lidt,« siger Sara Vergo.

I den anden runde af regeringens udflytning af arbejdspladser er det blandt andet besluttet, at Det Økonomiske Råd (DØR) skal flyttes fra København til Horsens.

I den forbindelse kritiserede overvismand Michael Svarer, at rådets uafhængighed blev angrebet af regeringen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.