Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Djøf: Chefløn fastsættes i overenskomst

Arbejdsgiverne afgør, hvordan cheferne aflønnes, siger Henning Thiesen, Djøfs formand for offentlige chefer.

København. Det er de offentlige arbejdsgivere, der afgør lønvilkårene for topchefer i kommuner og regioner.

Det siger Henning Thiesen, som er direktør i Beredskabsstyrelsen. Samtidig er han Djøfs formand for offentlige chefer.

- Det er arbejdsgiverne, der beslutter, om man skal ansættes som tjenestemand, på åremål eller på en helt almindelig kontrakt. Arbejdsgiveren kommer med et udspil, siger Henning Thiesen.

- Så forhandler vi sammen med vores medlem den bedste løsning for dem. Men jeg bliver nødt til at gentage: Det er arbejdsgiveren, der suverænt bestemmer den ansættelsesform, der skal bruges.

Udmeldingen kommer, fordi SF vil fremsætte et beslutningsforslag i Folketinget. Det forbyder ansættelser på åremål. Desuden skal bonusser også modregnes i den aftalte fratrædelse, hvis chefen hurtigt får nyt arbejde i samme kommune eller andetsteds.

Forslaget støttes af Dansk Folkepartis kommunalordfører, Susanne Eilersen.

Men ifølge Henning Thiesen er ansættelsesforholdene overenskomststof, som aftales mellem arbejdsmarkedets parter.

- Men jeg vil ikke kritisere politikere for dét, der foregår i samfundet, siger Henning Thiesen.

- Den lønudvikling er fuldstændig forkert fremstillet i nogle medier. Ser vi på kommunaldirektørers gennemsnitlige lønudvikling fra 2010 til i dag, så er lønnen steget 8,7 procent.

Samtidig er en pædagogs løn steget 10,9 procent. En sosu-hjælper med 9,6 procent, mens en skolelærer er steget 14 procent, påpeger han.

I 2015 vedtog Folketinget, at chefer i 30 offentlige selskaber fik beskåret store bonuspakker. Finansminister Bjarne Corydon (S) indførte som hovedregel, at den variable løn højst må udgøre 25 procent af lønnen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.