Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Direktør for sundhedsplatform fik 100.000 kroner i bonus

På trods af fejl og stor kritik af Sundhedsplatformen har direktøren fået bonus for implementeringen.

Direktøren for Sundhedsplatformen fik i november 100.000 kroner i bonus, selv om det nye it-system har haft alvorlige problemer og er blevet stærkt kritiseret.

Det skriver DR Nyheder, der har fået aktindsigt i eftervederlaget hos Region Hovedstaden.

I aftalen om bonussen fremgår det, at direktøren fik den for "det særlige ansvar for Sundhedsplatformens samtidige implementering i Region Hovedstaden og Region Sjælland".

Det fremgår ikke af aftalen om, der var opsat nogle mål for, hvordan Sundhedsplatformen fungerede.

Koncerndirektør i Region Hovedstaden, Jens Gorden Clausen, har underskrevet bonussen med direktøren.

Han skriver i et skriftligt svar til DR Nyheder, at direktøren "har leveret Danmarkshistoriens største sundheds-it-system til tiden og inden for den økonomiske ramme".

Region Hovedstaden har benyttet it-systemet siden 2016, og det har siden fået meget kritik.

Eksempelvis skrev Berlingske på baggrund af et notat i midten af januar, at fejl i Sundhedsplatformen har betydet, at fem kræftsyge børn har fået for høj eller lav dosis af kemobehandling.

Kontrollen af børnenes behandling blev ikke gennemført i tilstrækkelig grad på grund af tidspres. Børnene havde ifølge Niels Kroman, der er cheflæge i Kræftens Bekæmpelse, dog ikke været i fare.

Nyheden om bonussen på 100.000 kroner kommer kort tid efter, at DR Nyheder har beskrevet, at direktører i Banedanmark i 2016 fik udbetalt bonusser på mellem 100.000 og 125.000 kroner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.