Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DI: Flygtninge kan gøre rent eller ordne haver

Dansk Industri mener, at der kan findes job til flygtninge som rengøringshjælp eller havefolk for private.

Statsministerens nytårstale optages 29/12 på Marienborg.
Statsministerens nytårstale optages 29/12 på Marienborg.

Når flygtninge skal i job, kan det blandt andet ske ved at skabe nye job inden for rengøring og andet manuelt arbejde. Det mener Dansk Industri, der gerne vil hjælpe statsminister Lars Løkke Rasmussen med målet om at få flere flygtninge i arbejde.

Målet meldte statsministeren ud i sin nytårstale, hvor han fortalte, at Danmark skal blive "markant bedre til at få flygtninge med i arbejdsfællesskabet". Et af de store problemer er dog, at en del af flygtningene er ufaglærte og ikke kan sproget.

Ufaglært arbejde er blevet sværere at få, da det danske arbejdsmarked i højere grad efterspørger uddannet og faglært personale.

- Der er mange virksomheder, der ikke efterspørger særligt mange ufaglærte. Så det gælder om at finde de steder, hvor der er behov for ufaglært arbejdskraft. Dem er der trods alt stadigt mange af, siger underdirektør i Dansk Industri, Steen Nielsen, og fortsætter:

- Det er specielt inden for serviceområderne, så som rengøring, transport, detailhandel og restauration.

Dansk Industri mener også, at der er et helt tredje sted, hvor flygtninge kan finde beskæftigelse. Nemlig praktisk arbejde for private danskere.

- Der er et uopdyrket arbejdsmarked i den forstand, at det jo godt kan være, at nogle af disse flygtninge, der har svage kompetencer, kan hjælpe til i forbindelse med servicejob rettet mod private husholdninger, siger Steen Nielsen og fortsætter:

- Det kan være rengøring eller hjælp til haven. I dag bliver de opgaver ikke løst med fremmed hjælp, men det marked kunne man godt opdyrke.

Steen Nielsen og DI så gerne, at man mindskede de administrative opgaver, det indebærer for private at hyre hjælp til huset samt gjorde det lettere for flygtninge at blive selvstændige.

- Det kunne bidraget til løsningen på dette her problem, siger Steen Nielsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.