Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF's udlændingestrammer står til at ryge ud af Folketinget

Martin Henriksen, en af de mest profilerede DF'ere, står ifølge prognose fra Altinget ikke til genvalg.

Martin Henriksen, en af de mest profilerede DF'ere, står ifølge prognose fra Altinget ikke til genvalg. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017)
Martin Henriksen, en af de mest profilerede DF'ere, står ifølge prognose fra Altinget ikke til genvalg. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017)

København. Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, ville miste sit mandat i hovedstaden, hvis der var folketingsvalg nu.

Det viser en ny prognose, som er udarbejdet for Altinget af valgekspert og professor Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet.

Martin Henriksen er en af de mest profilrede politikere i blå bloks største parti. Han er i den grad manden, som tegner partiets profil i udlændingedebatten - et af DF's kerneområder.

- Jeg bliver ved med at gøre det, jeg hele tiden har gjort. Jeg leder stadig efter flertal for nye stramninger på udlændingeområdet.

- Når man går ind i politik, er det for at gøre en forskel, og hvis det skulle stoppe, kan jeg sagtens se mig selv i spejlet. Men hvis vælgerne siger, at det skal slutte, må det være sådan, siger Martin Henriksen til Altinget.

Siden maj er DF gået marginalt tilbage i snittet af meningsmålinger. Men tilbagegangen er nok til, at Henriksen kan miste sit mandat, viser prognosen.

Martin Henriksen fik 7600 personlige stemmer ved sidste folketingsvalg i 2015. Topscorer for DF i København blev Peter Skaarup med 28.000 stemmer.

Det kan blive kritisk for Martin Henriksen, vurderer redaktør på Altingets Christiansborg-portal, Morten Øyen.

- Der er ikke så meget tvivl om, at Peter Skaarup er storfavorit til at tage det første mandat.

- Og får Dansk Folkeparti kun det ene mandat i hovedstaden, så trækker Martin Henriksen det korteste strå, siger Morten Øyen til Altinget.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.