Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DFs næstformand: EU-sag er noget rod - men vi rydder op

DF har ikke afgjort, om Morten Messerschmidt skal i hovedbestyrelsen igen, siger næstformand Peter Skaarup.

Grundlovsdag vendte Morten Messerschmidt tilbage til EU-Parlamentet. Hans fremtid i Dansk Folkeparti er uafklaret.
Grundlovsdag vendte Morten Messerschmidt tilbage til EU-Parlamentet. Hans fremtid i Dansk Folkeparti er uafklaret.

Dansk Folkeparti har ryddet op i sine EU-parlamentarikeres rodede omgang med EU-midler.

Det mener DFs næstformand, Peter Skaarup.

DR-dokumentaren »DF og de skjulte bilag« afslører, at EU-parlamentarikeren Jørn Dohrmann har flyttet én million kroner i EUs »blyantspenge« til sit eget firma. Det skete i strid med DFs og EUs regler.

»Blyantspenge« er et bidrag til at dække EU-parlamentarikernes udgifter til kontordrift.

»Det er et rodet forløb. Men jeg hæfter mig ved, at der er bragt orden i disse ting. Jørn Dohrmann har meddelt, at han selvfølgelig sørger for, at der er de rigtige revisorerklæringer,« siger Peter Skaarup.

Partiet lovede i 2014 ved valgkampen til EU-Parlamentet, at en uafhængig revisor ville tjekke de 32.000 kroner, som alle parlamentarikere får skattefrit hver måned fra parlamentet til kontorhold.

»Jørn Dohrmann har det ikke anderledes end andre EU-parlamentarikere. Hvis man ikke forbruger »blyantspenge«, skal de tilbagebetales. Som andre medlemmer selvfølgelig gør,« siger Peter Skaarup.

Dokumentaren sætter også søgelys på Rikke Karlsson. Hun forlod DFs EU-gruppe i 2015, da hun trak Morten Messerschmidt ind i en sag om misbrug af EU-midler.

Hun skal have aflønnet sin søn, en ven og en veninde med »blyantspenge« i strid med EUs regler. Peter Skaarup vil ikke kommentere Rikke Karlssons forhold, da hun har forladt partiet.

Grundlovsdag vendte Morten Messerschmidt tilbage til EU-Parlamentet. Hans fremtid i Dansk Folkeparti er uafklaret. EUs svindelkontor, Olaf, undersøger hans rolle i EU-partiet Meld og den tilhørende fond Feld, som formøblede EU-midler.

»Morten Messerschmidt har været syg. Nu er han indtrådt i EU-Parlamentet. Forhåbentlig finder han sig godt til rette dér igen. Det er vort udgangspunkt. Der er ikke truffet nye beslutninger,« siger Peter Skaarup.

Messerschmidt sad før sagen i DFs hovedbestyrelse og ville i Folketinget.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.