Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DFs fuldskægs-forbud gøres til grin på sociale medier

..Nu deler twitterbrugerne skægbilleder af Holger Danske, julemanden og Grundtvig.

En beskægget dansker, Thorvald Stauning.
En beskægget dansker, Thorvald Stauning.

Læger med stort fuldskæg bør forbydes på danske hospitaler, mener DF's spidskandidat til hovedstadens regionsråd, Henrik Thorup, efter han under et privat hospitalsbesøg blev mødt af en læge med stort, sort fuldskæg:

»Når man har et skæg af den størrelse, så har man en vis religion, som jeg aldeles ikke bryder mig om,« uddybede han over for Berlingske onsdag og argumenterede for et skægforbud, som kunne sætte »en stopper for disse knæfald for muslimske traditioner«.

Onsdag eftermiddag blev sagen landspolitisk, da DF's gruppeformand på Christiansborg, Peter Skaarup, gav opbakning til forslaget om et forbud mod læger med stort fuldskæg.

Venstres folketingsmedlem, Eva Kjer Hansen siger, at »det må være dagens joke.« Og sådan er synspunktet også blevet grebet an på Twitter. Her deler folk i flæng billeder af fuldskæggede mænd, som modbeviser tesen om, at med »et skæg af den størrelse, så har man en vis religion«.

Twitterbrugerne har blandt andet delt billeder af Platon, julemanden, Grundtvig, »lægevidenskabens fader« Hippokrates, Holger Danske og såmænd også et billede af en lokal byrådspolitiker fra DF i Aarhus Kommune:

I interviewet med Berlingske blev Peter Skaarup, gruppeformand i DF, spurgt, om det ikke var en biting at have religiøst betinget skæg, hvis man var en dygtig læge. Til det svarede Peter Skaarup:

»Det synes jeg ikke, det er. Meget i vores lille Danmark handler om signaler, man kan møde folk med.«

Venstres folketingsmedlem Bertel Haarder siger ganske kort om diskussionen:

»Det kan jeg ikke tage alvorligt, og derfor mener jeg heller ikke, at man skal bruge tid på det.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.