Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DFs dagpenge-krav klinger hult i Socialdemokraternes ører

Socialdemokraterne har svært ved at tro på, at Dansk Folkeparti virkelig vil kæmpe for en lempelse af dagpengereglerne og svarer nu igen på dagpengepresset fra SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Når alt kommer til alt, så har Dansk Folkeparti kun én mærkesag: Lars Løkke Rasmussen (V) skal være statsminister.

Sådan lyder skudsmålet fra Socialdemokraterne, efter Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF) i Berlingske kræver, at det omstridte dagpengesystem skal lempes.

»Det er meget prisværdigt, hvis Kristian Thulesen Dahl, opfinderen af dagpengereformen, er blevet klogere. Det skal man altid værdsætte, når folk bliver det, men det klinger bare hult, når han ikke vil sætte handling bag ordene og eksempelvis stille det som en betingelse til Lars Løkke Rasmussen,« siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro (S).

Hun kalder DF-formandens dagpenge-krav for »en gratis omgang, der er opfundet til lejligheden«. Og Maja Panduro forventer ikke, at Dansk Folkeparti har skiftet retning, siden partiet agerede støtteparti til VK-regeringen.

»Jeg har svært ved at tro, at det skulle blive anderledes, hvis man bliver støtteparti igen. Kristian Thulesen Dahls mærkesag nummer ét er i virkeligheden, at det skal være Løkke, der skal være statsminister,« siger Maja Panduro.

Både SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti har i den seneste tid presset Socialdemokraterne med et krav om, at dagpengesystemet skal ændres.

Nu svarer regeringspartiet igen med en modkampagne med hjemmesiden dagpengefakta.dk, som ifølge Maja Panduro vil »bringe fakta ind i debatten«.

Maja Panduro og resten af Socialdemokraternes folketingsgruppe mødes onsdag formiddag med LO-toppen for at tale om blandt andet dagpengedebatten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks