Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF'ere skal tale med EU's anti-svindelenhed

Dansk Folkeparti skal tale med Olaf, som er EU's antisvindel-enhed, siger gruppeformand Anders Vistisen.

Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Morten Messerschmidt gik af som gruppeformand efter kritik af brug af EU-midler. Nu undersøger EU's anti-svindelenhed, Olaf, sagen. Scanpix/Nils Meilvang
Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Morten Messerschmidt gik af som gruppeformand efter kritik af brug af EU-midler. Nu undersøger EU's anti-svindelenhed, Olaf, sagen. Scanpix/Nils Meilvang

København. Dansk Folkeparti skal tale med EU's anti-svindelenhed, Olaf. Den skal undersøge, om 200.000 kroner fra den europæiske gruppe Meld er gået til Dansk Folkepartis sommergruppemøder.

Det siger partiets gruppeformand i EU-Parlamentet, Anders Vistisen.

- Jeg kan forstå, at Rikke Karlsson (løsgænger fra DF) og Jørn Dohrmann (DF) er indkaldt. Jeg forventer, at jeg på tidspunkt bliver bedt at komme og snakke med dem. Men jeg har ikke hørt fra dem endnu, siger Anders Vistisen.

Han afløste Morten Messerschmidt som gruppeformand, efter EU-Parlamentet havde krævede 2,9 millioner kroner retur af Dansk Folkeparti.

Pengene gik ifølge EU-Parlamentet ikke til EU-formål, som de skulle, hvis de skulle bruges af MELD.

I stedet havde Dansk Folkeparti blandt andet brugt pengene på at hyre skonnerten Halmø til at sejle folketingsgruppen rundt i dansk farvand.

Dansk Folkeparti har indtil nu betalt 1,6 millioner kroner tilbage af beløbet.

Samtidig har partiet selv sat en undersøgelse i gang.

Nye afsløringer fra DR Nyheder og Ekstra Bladet dokumenterer samtidig, at 200.000 støttekroner til to EU-konferencer blev brugt under partiets sommergruppemøder.

Konferencerne blev holdt af Morten Messerschmidt.

Anders Vistisen påpeger dog, at arrangementerne ikke blev gennemført. Der er tale om en fejl, ikke om misbrug af støttemidler, mener gruppeformanden.

- De aktører, jeg har talt med, mener, at der er tale om en fejl. Det har jeg lagt til grund. Jeg tror ikke, at der har været intentioner om at begå misbrug, siger Anders Vistisen.

Morten Messerschmidt er beskyldt for at indsætte Jørn Dohrmann og Rikke Karlsson som bestyrelsesmedlemmer i Meld uden deres vidende.

- Morten har selv sagt, at det har været kørt utrolig rodet, uformelt og utrolig klodset. Morten har ikke været en særlig god organisator. Det tror jeg ikke, at der er nogen som helst tvivl om, siger Anders Vistisen.

- Det er da utrolig ærgerligt, at vi ikke har haft nogen bedre sikkerhedsforanstaltninger. Det erkender vi. Det prøver vi at gøre fremadrettet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.