Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF'er i Kalundborg takker nej til borgmesterpost

Nyvalgt DF'er bliver løsgænger i byrådet i vrede over, at DF ikke tager imod borgmesterpost i Kalundborg.

Kalundborg. Borgmesteren i Kalundborg kunne fra årsskiftet hedde Peter Jacobsen, Dansk Folkeparti, i stedet for Venstres Martin Damm.

Dagbladet Nordvestnyt erfarer, at socialdemokraterne med støtte fra SF har tilbudt Peter Jacobsen borgmesterposten i en koalition bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF.

Tilsammen vil de tre partier tegne et flertal på præcis de 14 mandater, der skal til for at hænge borgmesterkæden om halsen.

Men Peter Jacobsen har efter forhandlinger med rød blok valgt at takke nej til tilbuddet. Han ikke vil løbe fra en aftale med Martin Damm.

Peter Jacobsen sagde for få uger siden til Nordvestnyt, at Dansk Folkeparti har haft et godt samarbejde med Venstre og med borgmester Martin Damm.

- Sådan en aftale løber man ikke fra, bedyrede han.

Dansk Folkepartis politiske top på Christiansborg, landsformand og politisk ordfører Kristian Thulesen Dahl og gruppeformand Peter Skaarup, er bekendt med tilbuddet til Peter Jacobsen.

Dansk Folkepartis pressechef, Søren Søndergaard, bekræfter, at Peter Jacobsen har været i politisk dialog med partitoppen.

- Der er fuld anerkendelse af Peter Jacobsens beslutning. Peter Jacobsen nyder stor anerkendelse i partiet, siger Søren Søndergaard til Nordvestnyt.

Peter Jacobsens beslutning om at afvise tilbuddet har fået konsekvenser for Dansk Folkeparti i Kalundborg Kommune.

Den nyvalgte DF'er, tidligere borgmester for Venstre i Bjergsted Kommune, Gert Larsen, har fredag eftermiddag meddelt Peter Jacobsen, at han forlader DF i vrede og frustration og bliver løsgænger i kommunalbestyrelsen i Kalundborg de næste fire år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.