Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DFer går under jorden efter trusler

Et tidligere byrådsmedlem i Svendborg føler sig truet af en islamisk gruppe, der på Youtube nedkalder Allahs straf over hende.

Tidligere medlem af Folketinget og lokalpolitiker for Dansk Folkeparti Tina Petersen er gået under jorden efter trusler fra den danske salafist-gruppe Kaldet til Islam.
Tidligere medlem af Folketinget og lokalpolitiker for Dansk Folkeparti Tina Petersen er gået under jorden efter trusler fra den danske salafist-gruppe Kaldet til Islam.

Dansk Folkepartis tidligere byrådsmedlem i Svendborg, Tina Petersen, har forladt sit hjem og er gået under jorden, skriver Jyllands-Posten.

Årsagen er, at hun føler sig truet af en islamisk gruppe ved navn Kaldet til Islam, der på en Youtube-video nedkalder Allahs straf over hende, fordi politikeren for to år siden delte et billede på sin Facebook-side af to burkaklædte kvinder ved siden af to sorte affaldssække og skrev:

»Hehe ...husk storskrald i morgen ;)))...«

Tina Petersen blev tiltalt for racisme, men senere frifundet for udtalelserne, da der ikke blev fundet bevis for, at hun havde haft til hensigt at håne muslimer.

Kaldet til Islam er modstander af demokrati og ytringsfrihed og har tidligere offentliggjort en række kontroversielle videoer.

Tina Petersen har meldt personerne bag videoen til politiet og overvejer, om hun skal kontakte Politiets Efterretningstjeneste (PET).

»De truer ikke, som man ofte gør i Danmark. De truer med Allah og kalifatet. De siger, at jeg skal have en straf, det er meget personligt. Hvem ved, om der er en, der er parat til at ordne det? Man kan ikke vide, hvornår det eksploderer,« siger Tina Petersen til Jyllands-Posten.

Tina Petersen sygemeldte sig i august fra i byrådet i Svendborg og valgte samtidig at droppe sit kandidatur til kommunalvalget i november.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.