Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF'er efter Støjberg-opsang: Venstre er desperat

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, afviser Inger Støjbergs kritik om skræmmekampagne og kalder Støjberg for desperat.

Arkiv
Arkiv

Dansk Folkeparti er hurtig til at tage til genmæle efter svadaen fra integrationsminister Inger Støjberg (V) på Venstres landsmøde, hvor venstrepolitikeren anklagede DF for at føre en »falsk« og »uhæderlig« EU-kampagne.

»Når man bruger den slags udtryk, så må det jo være fordi, man er ved at være desperat,« siger udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, Martin Henriksen (DF).

Han afviser fuldstændigt, at han og DF skulle føre en skræmmekampagne, og Martin Henriksen mener, at der er en reel risiko for, at de EU-venlige partier vil afgive politisk magt inden for asyl-og udlændingepolitikken til EU, hvis afstemningen om retsforbeholdet 3. december ender med et ja.

»Når man tænker på, hvad statsministeren og Inger Støjberg selv har gjort i forhold til EUs asylpolitik, så er det da yderst realistisk. Husk på, at det var dem, der sagde, at man ikke skulle indgå i en kvotefordeling i forhold til EUs flygtningepolitik. Og så lige pludselig, så valgte de alligevel, at man skulle indgå i sådan en kvotefordeling,« siger Martin Henriksen.

Derfor mener han heller ikke, at man kan stole på Inger Støjberg, når hun på Venstres landsmøde siger, at asyl- og udlændingepolitik skal laves i København og ikke Bruxelles.

»Jeg tror ikke på det. Igen, vi kan se, hvordan de slingrer rundt i forhold til EUs kvotesystem,« siger han.

Ved folkeafstemningen 3. december skal danskerne stemme ja eller nej til, hvorvidt Danmark skal afskaffe det danske retsforbehold og erstatte det med en tilvalgsordning.

Samtidig skal danskerne stemme om tilslutning til 22 såkaldte retsakter. Retsakterne repræsenterer hver især et stykke europæisk retspolitik, som Danmark hidtil på grund af retsforbeholdet ikke har været en del af. Retsakterne handler primært om bekæmpelse af grænseoverskridende kriminalitet, herunder menneskehandel, cybercrime og børnemisbrug.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.