Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF vil undgå at sende danske jagerfly til Mali

Danmark har bidraget nok til kampen mod al-Qaeda med indsatsen i Afghanistan og bør holde sig fra »farlige opgaver« i Mali, mener Dansk Folkeparti.

Danske jagerfly i luftrummet over Mali. Det kan blive en realitet, hvis situationen udvikler sig i det vestafrikanske land og kommer til at ligne folkemordet i Libyen.

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) sagde tirsdag, at han seriøst vil overveje en forespørgsel fra FN om at sende danske F16-fly til Mali, hvis den kommer.

Men Dansk Folkeparti vil helst undgå en gentagelse af den danske indsats i Libyen.

- Det har jeg svært ved at se, og jeg mener ikke, at man kan ikke sammenligne de to situationer. I Mali drejer det sig om al-Qaeda, som også er vores fjende, siger partiets forsvarsordfører, Marie Krarup (DF).

Spørgsmål: Bør det ikke netop tale for, at vi skal levere en større militær indsats?

- Jo, det kan man sige. Men vi har leveret en stor indsats i Afghanistan, så jeg mener ikke, at vi bør stå først i rækken, når de farlige opgaver skal fordeles, siger Marie Krarup.

Forsvarsordføreren ser dog ikke noget problem i at lade det danske Hercules-fly og de 40 besætningsmedlemmer blive i Mali længere end de tre måneder, som Folketinget tirsdag gav mandat til.

- Det er lidt tidligt at tage debatten, men hvis det kommer på tale at forlænge med tre måneder, så kan jeg ikke se, at der skulle være noget i vejen for det, siger Marie Krarup.

Danmark har sendt et Hercules-transportfly og en besætning på 40 mand til Mali for at støtte den fransk-ledede alliance i kampen mod de islamistiske oprørere, der har overtaget kontrollen med de fleste byer i Nordmali og indført sharia-lovgivning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.