Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF vil tale velfærd frem for skattelettelser med regeringen

Finansminister Kristian Jensen håber på at afslutte finanslovsforhandlingerne senest 13. november.

Finansminister Kristian Jensen håber på at afslutte finanslovsforhandlingerne senest 13. november.
Finansminister Kristian Jensen håber på at afslutte finanslovsforhandlingerne senest 13. november.

Efter at have diskuteret en række delemner indledes sidste etape af finanslovsforhandlingerne mellem regeringen og Dansk Folkeparti fredag eftermiddag.

DF mener, at regeringen hidtil har fokuseret alt for meget på skattelettelser.

Nu skal det handle om den jordnære velfærd, mener gruppeformand Peter Skaarup (DF).

- Vi vil rejse spørgsmålet omkring ældreplejen. Her ser vi en situation på plejecentre, hvor der mangler mandskab. Der mangler varme hænder, og på den front må regeringen levere.

- Der skal sættes midler af, så kommunerne får et løft på det område. Det er for eksempel ikke godt nok, at der er dårlig bemanding for demente i nattetimerne, siger Skaarup.

DF's primære fokus er på ældre, sundhed, politi samt naturligvis udlændingepolitikken.

Finansminister Kristian Jensen (V) har tidligere på ugen udtalt, at han håber at afslutte forhandlingerne om finansloven for 2018 enten 11., 12. eller 13. november.

Fredagens forhandlinger bliver de første, hvor parterne prøver at strikke de forskellige elementer sammen til en helhed, som i sidste ende skal udgøre finansloven.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.