Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF vil styrke håndværkerfradrag med flere ydelser

Håndværkerfradraget bør ikke kun gå til klimaforbedringer, mener DF's finansordfører, René Christensen.

Der er flertal for at forlænge håndværkerfradraget mellem regeringen og Dansk Folkeparti. DF vil støtte en bred vifte af ydelser, ikke kun klima og energi. Venstre vil fokusere på rengøring og børnepasning. Scanpix/Steffen Ortmann, Scanpix
Der er flertal for at forlænge håndværkerfradraget mellem regeringen og Dansk Folkeparti. DF vil støtte en bred vifte af ydelser, ikke kun klima og energi. Venstre vil fokusere på rengøring og børnepasning. Scanpix/Steffen Ortmann, Scanpix

Håndværkerfradraget skal forbedres, så fradraget ikke forbeholdes forbedringer af klima og energi.

Det siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen.

»Det er vigtigt for os, at boligjobordningen bliver så bred som muligt. Den har været rigtig god for mange danskere og de små og mellemstore virksomheder for de små ordninger,« siger René Christensen.

Regeringen og Dansk Folkeparti vil bevare boligjobordningen, kendt som håndværkerfradraget. Liberal Alliance har opgivet sin modstand, skriver Berlingske Business.

Nu går fradraget på 12.000 kroner per person til håndværksydelser med grønt sigte. Desuden får man fradrag på 6000 kroner til rengøring i hjemmet.

»Vi skal lave en permanent ordning, når man laver håndværksydelser som i Sverige, så det ikke bliver stop-and-go (frem og tilbage). Det er den bedste måde at bekæmpe sort arbejde på,« siger René Christensen.

Venstre vil hellere bruge håndværksfradraget på mindre ydelser som rengøring og børnepasning, siger skatteordfører Louise Schack Elholm.

»Det, der virker allerbedst, er et fradrag for servicedelen. Det hjælper danske familier og ældre mennesker i dagligdagen til rengøring, børnepasning og andet,« siger Louise Schack Elholm.

»Derfor så vi gerne større fokus på det fremover.«

Hun henviser til erfaringerne fra Sverige, som skildres i Skatteministeriets rapport. Håndværkerfradraget fik en grøn vinkel i 2015 med støtte fra SF og Alternativet. Det var et politisk kompromis, påpeger Louise Schack Elholm.

»Venstre ønskede at fortsætte boligjobordningen. Det kunne Alternativet og SF godt se, hvis vi lavede det til en grøn boligjobordning. Så fik begge parter ønskerne opfyldt,« siger Venstres skatteordfører.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.