Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF vil straffe og udvise kriminelle asylansøgere

Asylansøgere skal have udgangsforbud og udvises for kriminalitet, mener DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Politiet kører elleve kriminelle asylansøgere til Vestre Fængsel efter uroligheder i Sandholmlejren. Dansk Folkeparti vil give asylansøgere udgangsforbud om natten og anholde og udvise dem straks, hvis de begår kriminalitet, siger partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen. Scanpix/Bjarke Ørsted
Politiet kører elleve kriminelle asylansøgere til Vestre Fængsel efter uroligheder i Sandholmlejren. Dansk Folkeparti vil give asylansøgere udgangsforbud om natten og anholde og udvise dem straks, hvis de begår kriminalitet, siger partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen. Scanpix/Bjarke Ørsted

København. Asylansøgere skal ikke kunne færdes frit i nattelivet, så de kan lave forbrydelser. De skal have udgangsforbud om natten. Ved kriminalitet skal de straks anholdes og hjemsendes.

Det foreslår Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Han peger på, at Københavns Politi har anholdt flere asylansøgere for et særdeles groft overfald natten til lørdag på et ungt par foran Christiansborg.

- Asylansøgere, der tages på fersk gerning eller modtager en dom, skal straks frihedsberøves. Det skal de forblive, indtil de kan sendes ud af Danmark, siger Martin Henriksen.

- Vi vil også have udgangsforbud om natten for asylansøgere. Så kan og må de ikke forlade de asylcentre, hvor de befinder sig. De forslag skal sikre, at vi kan undgå disse forfærdelige episoder.

En 24-årig mand og en 19-årlig kvinde blev passet op af tre personer på Stormbroen foran Christiansborg. De truede manden til at udlevere sit ur. Da den 24-årige satte sig til modværge, blev han slået i hovedet med en flaske.

- Det er fuldstændig urimeligt, uacceptabelt og moralsk forkasteligt. Man kommer til Danmark og påstår, at man er forfulgt. Så begår man den slags overgreb mod fredelige borgere, siger Martin Henriksen.

Spørgsmål: - I Danmark har vi lighed for loven. Straffer man ikke asylansøgere dobbelt med udgangsforbud og udvisning oveni en dom?

- Jo. Men fordi man kommer til Danmark og siger: "Asyl", så kan man ikke regne med, at man er ligestillet med danske statsborgere. Det er man ikke. Og det skal man heller ikke være, mener Martin Henriksen.

Han finder regeringen og Folketingets flertal "alt, alt for lempelig" ved kriminelle asylansøgere.

- For mange af dem aner vi ikke, hvem de er. De kan jo sige hvad som helst, mener Martin Henriksen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.