Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF vil stoppe udenlandsk støtte til moskéer

Udenlandske donorer må ikke putte penge i danske moskéer, mener DFs udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Muslimske regeringer og rigmænd må ikke længere sende penge til at bygge moskéer i Danmark. Finansiering udefra skal forbydes. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017)
Muslimske regeringer og rigmænd må ikke længere sende penge til at bygge moskéer i Danmark. Finansiering udefra skal forbydes. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017)

Muslimske regeringer og rigmænd må ikke længere sende penge til at bygge moskéer i Danmark. Finansiering udefra skal forbydes.

Det foreslår Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Han møder tirsdag integrationsminister Inger Støjberg (V) og kirkeminister Mette Bock (LA). Før mødet har en arbejdsgruppe vurderet udenlandske gaver til trossamfund.

»DF håber på regler, så vi kan forhindre udenlandske donationer til at opføre moskéer i Danmark. Vi håber på større gennemsigtighed,« siger Martin Henriksen.

Arbejdsgruppen blev aftalt i maj 2016 af V-regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Konservative. Det skete, efter TV2's serie »Moskéerne bag sløret« viste eksempler på misbrug fra imamer og moskéer.

Skal forbuddet kun gælde muslimer? Eller gælder det også jødiske synagoger, kristne sekter og Scientology?

»Det er vores hensigt at ramme moské-byggerier i Danmark. De andre partier vil ikke forhindre donationer fra udlandet til trossamfund i Danmark«, siger Martin Henriksen.

Han afviser, at det er diskrimination kun at ramme muslimer. Imamer kan straffes med tre års fængsel for at undervise i vold, flerkoneri, pædofili og sharia-lov, lyder det fra Martin Henriksen.

Kirkeordfører Naser Khader (K) afviser et generelt forbud. Vi kan ikke forbyde den norske stat at støtte den norske kirke i København, mener han.

»Min anbefaling er, at vi følger USA's finansministerium. De har en liste over religiøse velgørenhedsfonde, som reelt sponserer ekstremisme«, siger Naser Khader.

Moskéen i Rovsinggade i København fik 150 millioner kroner i støtte fra en fond i Qatar. Grimhøj-moskéen i Aarhus har fravalgt at være et trossamfund. Så kan myndighederne ikke tjekke deres regnskaber, siger Naser Khader.

»Vi skal finde en metode, så vi kan finde ud af, hvem der finansierer Grimhøj-moskéen og deres salafisme (ekstremistiske islam, red.). Vi skal have det stoppet,« siger Naser Khader.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.