Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF vil lovgive ud fra gode erfaringer i privat ældrepleje

Regeringen vil gennemføre et serviceeftersyn af konkurser i ældrepleje. Gode erfaringer er vigtige, mener DF.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Når regeringen i den kommende tid gennemfører et serviceeftersyn af de mange konkurser i den private ældrepleje, skal der lægges vægt på succeshistorier fra kommunerne.

Det mener Dansk Folkepartis ældreordfører, Jeppe Jakobsen.

»Det er rigtig godt, at man får undersøgt de steder, det går skidt,« siger ordføreren.

»Men vi vil også gerne have lavet en undersøgelse af de steder, det er gået godt. Hvis der er nogle fællesnævnere, der gør, at man får et godt udbud og en god udlicitering, skal de skrives ind i lovgivninger og vejledninger,« siger han.

38 virksomheder er gået konkurs i den private ældrepleje, siden lovgivningen blev ændret i 2013, så hjemmeplejen i højere grad kom i udbud ude i kommunerne.

De mange konkurser har nu fået VLAK-regeringen til at iværksætte en række initiativer, der blev præsenteret på et pressemøde i Økonomi- og Indenrigsministeriet tirsdag.

Foruden et serviceeftersyn af konkurserne lægger regeringen op til at indlede en dialog med en række interessenter, Kommunernes Landsforening og de øvrige politiske partier på Christiansborg.

Regeringens planer får ros af Dansk Folkeparti.

»Det er godt, at regeringen er lydhør. Jeg var allerede ude i sidste uge og sige, at det skulle sættes i gang, så det er godt, at regeringen lytter,« siger Jeppe Jakobsen.

»Det var noget, jeg havde en snak med Thyra Frank om i sidste uge, hvor jeg bad hende om at sætte gang i det. Så det er clearet med os,« lyder det fra ordføreren.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.