Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF vil lade travle betjente vælge at få udbetalt overarbejde

Dansk Folkeparti vil på finansloven for næste år afsætte penge til at udbetale overarbejde til politiet.

Arkivfoto. Dansk Folkeparti vil på finansloven for næste år afsætte penge til at udbetale overarbejde til politiet.
Arkivfoto. Dansk Folkeparti vil på finansloven for næste år afsætte penge til at udbetale overarbejde til politiet.

Grænsekontrol, bevogtningsopgaver, bandekonflikt. Det skorter ikke på arbejdsopgaver for dansk politi, og det kan ses i antallet af overarbejdstimer.

Overarbejdspuklen er så stor, at det svarer til, at mere end 600 fuldtidsansatte betjente kan holde fri i et helt år - eller at en større politikreds lukker ned et år.

Derfor vil DF i de igangværende finanslovsforhandlinger - som godt nok er sat på pause til efter kommunal- og regionsrådsvalget - afsætte penge til at udbetale overarbejdet.

»Vi vil gerne have regeringen med på at give betjentene et frit valg om at få udbetalt deres overarbejde i stedet for at afspadsere det,« siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF).

Overarbejdet er på tre år steget med over en tredjedel til en lille million timer, viser tal fra Politiforbundet.

»Men de 400.000 timer er normtimer, som ifølge arbejdstidsreglerne ikke kan udbetales. Så det er nok omkring en halv million timer, der vil kunne udbetales,« siger formand Claus Oxfeldt.

Han har »umiddelbart ikke det store imod« forslaget fra DF - så længe der er to fede streger under frivilligheden, betoner han:

»Man skal ikke tvinge folk til at få udbetalt overarbejde, hvis de gerne vil afspadsere. «

Betjente har tidligere været tvunget til at få udbetalt overarbejde.

»Der er jo en grund til, at vi har en arbejdsuge på 37 timer. Det er et sygdomstegn, at vi har oparbejdet så mange overarbejdstimer. Vi er for få folk til for mange opgaver,« siger Claus Oxfeldt.

Den holdbare løsning er at styrke politiet samlet set, lyder budskabet fra forbundet. Det erklærer Peter Kofod Poulsen sig enig i:

»Mit håb er, at hvis nogle betjente vælger at få udbetalt overarbejdet, så kan det måske medvirke til at tage lidt af presset på kort sigt, mens vi på lang sigt uddanner flere betjente,« siger han.

Adspurgt om man af frivillighedens vej kan fjerne noget af presset på politiet, svarer Claus Oxfeldt:

»Jeg tror ikke, det tager presset af politiet. Men det er klart, at der så vil være en gruppe politifolk, der arbejder i stedet for at afspadsere. Så på den måde vil det være en lettelse.«

»Men det er jo lidt som at tisse i bukserne det varmer kun et ganske kort øjeblik.«

Hvor mange millioner kroner, der skal afsættes på finansloven, kan Peter Kofod Poulsen endnu ikke svare på.

Socialdemokratiet fremsatte i september samme forslag om at betale betjentene for deres overarbejde. Partiet er dog ikke med i finanslovsforhandlingerne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.