Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF vil lade juletræer vokse tættere på gravhøje

Forhandlinger om planloven bør bruges til at rydde ud i en myriade af forskellige beskyttelseszoner, mener DF.

København. Hvorfor må man dyrke majs nær en gravhøj, men ikke juletræer?

Det spørgsmål er bare et af de mange emner, regeringen drøfter med de øvrige borgerlige partier og Socialdemokraterne under forhandlingerne om planloven, som foregår på Christiansborg i disse dage.

For det er ikke kun butiksstørrelser, kystnære badelande og almene boliger, der er på bordet.

Dansk Folkeparti mener, at forhandlingerne bør være en anledning til en grundig oprydning i de mange forskellige grænser og zoner, der regulerer, hvad der må bygges og dyrkes.

- Hvis man er traditionel landmand, må man pløje indtil to meter fra en gravhøj. Men hvis man er juletræsproducent, skal man være 100 meter væk derfra. Det er sådan nogle ting, jeg ikke forstår, siger Pia Adelsteen, miljøordfører for Dansk Folkeparti.

Den såkaldte fortidsmindebeskyttelseslinje er til for at sikre fortidsmindernes værdi som landskabselementer og de arkæologiske fund, der er i området.

- Juletræerne bliver trods alt fældet, inden de er så høje, at man ikke kan se gravhøjen. Men man må godt dyrke majs, der kan blive op til tre meter høje, siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.