Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF vil indskærpe sikkerhedsregler over for Hjemmeværnet

Efter afsløring af sjusk med opbevaring af våben hos Hjemmeværnets frivillige er der god grund til en hævet pegefinger. Men de frivillige skal fortsat kunne opbevare våben hjemme, mener Dansk Folkeparti.

Et Hjemmeværn skal kunne opbevare våben hjemme, mener Dansk Folkeparti, som dog ser behov for at indskærpe reglerne for sikker opbevaring over for de frivillige.

Det sker, efter det er kommet frem, at der i fire ud af ni sager, hvor der er stjålet våben fra hjemmeværnsfolk, har været sløset med sikkerheden. Det skriver BT søndag.

»Det viser selvfølgelig, at man skal lade være med at sløse med reglerne. Det er der al mulig grund til at indskærpe over for hjemmeværnsfolk,« siger Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Marie Krarup (DF).

De seneste tre år har der været ni indbrud, hvor automatvåben fra hjemmeværnsfolks private hjem er stjålet. I fire af tilfældene har der været sløset så meget med sikkerheden, at Hjemmeværnet selv i egne rapporter har konkluderet, at der var brud på de såkaldte »opbevaringsbestemmelser«, skriver BT.

Dansk Folkeparti mener, det er tilstrækkeligt at minde Hjemmeværnet om, at de skal overholde reglerne.

»Vi synes, det var forkert at afvæbne dem, sådan som forsvarsministeren gjorde her efter terrorangrebet i København. Det har været en helt overilet beslutning,« siger Marie Krarup.

Hun understreger, at der samlet set ikke er blevet stjålet ret mange våben, selv om ethvert tyveri selvfølgelig er ét for meget, og at sjusk med sikkerheden ikke er godt nok.

»Jeg kan ikke umiddelbart sige, at der er brug for nye regler. Det synes jeg, Hjemmeværnet skal se nærmere på. Man kunne for eksempel overveje den her form for bundstykkelås,« siger hun og henviser til en såkaldt kammerlås, der gør våben ubrugelige uden en nøgle. En løsning, der er taget i brug i både Norge og Sveriges Hjemmeværn.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.