Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF vil indføre betinget statsborgerskab

De første ti år efter man har fået dansk statsborgerskab, skal man kunne miste det igen, hvis man eksempelvis begår personfarlig kriminalitet eller tilskynder til terror. Sådan lyder et forslag fra Dansk Folkeparti.

Det skal være nemmere at fratage kriminelle indvandrere deres statsborgerskab, og derfor foreslår Dansk Folkeparti at indføre et såkaldt betinget statsborgerskab, der kan annulleres de første ti år efter tildelingen, hvis man begår personfarlig kriminalitet eller tilskynder til terror. Det skriver Altinget.dk.

»Vi skal have et betinget statsborgerskab de første ti år efter tildelingen. Hvor man får de normale rettigheder ved statsborgerskab, men sådan at man kan miste det igen, hvis man opfører sig fuldstændig vanvittigt i prøveperioden,« siger partiets retsordfører, Peter Skaarup (DF), til Altinget.

Grænsen skal gå ved en fængselsstraf på et halvt år eller derover - en grænse, der blandt andet vil ramme personer, der er dømt for voldtægt, grov vold, drab eller terror. For ikke at gøre folk statsløse foreslår DF at lade udlændinge beholde deres eget statsborgerskab i prøveperioden på ti år, også selvom partiet er imod dobbelt statsborgerskab.

Mens Socialdemokraterne over for Altinget afviser idéen med henvisning til, at det ikke kan lade sig gøre i praksis og nok heller ikke kan lade sig gøre i forhold til grundloven, så er Venstre mere positivt stemt. Retsordfører Karsten Lauritzen (V) siger til Altinget, at partiet er enig i intentionen om at gå langt for at fratage statsborgerskabet fra folk, der begår terror eller alvorlig kriminalitet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.