Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF vil have stor grænsehandelspakke

Dansk Folkeparti har bedt regeringen om at overveje en grænsehandelspakke, hvor regeringens forslag i forhold til fedt- og sukkerafgifterne indgår.

Den afgiftspakke, som regeringen her til aften har lagt frem, skal have et klart fingeraftryk fra Dansk Folkeparti, hvis partiet skal sige »ja«.

Det fastslår Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, efter han er blevet præsenteret for forslaget, der lægger op til blandt andet at sløjfe fedt- og sukkerafgifterne mod til gengæld at hæve bundskatten og nedsætte personfradraget.

- Regeringen er kommet med sit bud, også i forhold til, hvordan pengene skal findes, og det overvejer vi nu. Vi har omvendt bedt regeringen om at gøre sig nogle overvejelser, som vi synes, kunne være interessante, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han så gerne en ændring i finansieringen, så det i højere grad bliver de bredeste skuldre, der kommer til at betale. Alternativt ønsker DF-formanden sig en større grænsehandelspakke.

- Vi har sagt til regeringen, at hvis vi skal kunne indgå en aftale om det her, skal vi kunne se, at vi får noget igennem, siger partiformanden.

- Det kan enten være på en anden finansiering, hvor de bredeste skuldre bærer, men det kunne også være ved, at man for alvor tager livtag omkring det, der trækker grænsehandlen, siger Kristian Thulesen Dahl, der blandt andet peger på afgifterne på øl og sodavand.

- Vi ser gerne - som en mulighed - at vi får det her pakket ind i en større grænsehandelsaftale, hvor vi også får gjort noget ved afgifterne på de varer, der for alvor trækker danskerne syd for grænsen. Det er afgifterne på øl og sodavand, som vi skal have ned.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.