Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF vil gøre håndværkerfradrag permanent

Ordningen udløber i år, men DF vil bevare den og gerne i udvidet model. Venstre og Konservative er positive.

København. Fra næste år er det som udgangspunkt slut med at trække håndværkerregninger fra i skat.

Her udløber den såkaldte boligjobordning - også kaldet håndværkerfradraget. Den betyder, at man kan trække penge fra i skat, hvis man har fået udført bestemte håndværksydelser i hjemmet.

Dansk Folkeparti slår nu fast, at partiet mener, at ordningen skal forlænges. Helst på permanent basis.

- Ordningen har givet flere lærepladser, mindre sort arbejde og en lang række andre positive, afledte effekter. Så vi så den gerne gjort permanent og mere bred, end den er i dag, siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby (DF).

I regeringsgrundlaget fra november sidste år hedder det helt kort, at regeringen vil se på, om håndværkerfradraget skal forlænges.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, erklærer sig dog "positiv" overfor at videreføre håndværkerfradraget efter 2017. Men han vil endnu ikke lægge sig endegyldigt fast på, om ordningen skal bevares.

Først skal der foretages nærmere analyser, lyder det.

De Konservative ser ligeledes med stor velvilje på at forlænge boligjobordningen og vil også gerne gøre det permanent.

Hos det tredje regeringsparti, Liberal Alliance, afviser man til gengæld at forlænge håndværkerfradraget.

- Liberal Alliance har været imod boligjobordningen fra starten, siger finansordfører Joachim B. Olsen.

Ordningen blev i 2011 indført for at holde hånden under bygge- og anlægsbranchen, men flere økonomer har kritiseret, at der ikke længere er grund til det.

Samtidig blev ordningen kritiseret for, at bruge koste langt over en million kroner per skabt job i sektoren.

- Alle de der beregningsmodeller kan man vælge at lytte til eller se på. Men vi ved alle sammen, at det bare er beregninger og ikke altid giver et retvisende billede af, hvordan de rigtige effekter er, siger Hans Kristian Skibby.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.