Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF vil gå til statsministeren med Vilhelmsen-udtalelser

Dansk Folkeparti vil gerne vide, om statsministeren er enig med Annette Vilhelmsen i, at erhvervslivet har en interesse i, at det ikke skal lykkes for den røde regering at få skabt fremdrift.

- Jeg vil straks spørge statsministeren, om hun er enig i det, erhvervs- og vækstministeren siger om, at virksomhederne modarbejder regeringens bestræbelser på at sætte gang i økonomien igen.

Sådan skriver Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), på sin Facebook-profil, efter erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) onsdag udtalte til Kjerteminde Avis, at »de borgerlige partier og deres støtter i erhvervslivet har en interesse i, at det ikke skal lykkes for den røde regering«. Annette Vilhelmsen siger i interviewet, at dele af erhvervslivet aktivt modarbejder regeringens vækstpolitik og puster krisen »kunstigt op«.

Kristian Thulesen Dahl er ikke den eneste i Dansk Folkeparti, der er chokeret over SF-formandens udtalelser.

- Det er jo torskedumt, det hun har gang i, og man kan næsten ikke forstå, at en erhvervsminister kan finde på at udtale sig så latterligt. Det minder jo mest af alt om en meget tidlig aprilsnar, siger Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby (DF).

- Der er sørme da ikke nogle virksomhedsledere i hele kongeriget, som bevidst kan finde på at styre virksomheden dårligt med det formål at få regeringen til at stå skidt i meningsmålingerne. Alle virksomhedsledere arbejder målrettet på at sikre deres virksomhed gode ordrer til gavn for både virksomhedens økonomi og ikke mindst de ansattes jobsikkerhed, fortsætter Hans Kristian Skibby

Han mener, det er »dybt problematisk, at en erhvervsminister kan finde på at påstå den slags.«

- Ikke alene udstiller hun sin manglende dømmekraft, men hun skader også regeringens samarbejde med de erhvervsdrivende. Det mener jeg ikke, vi som samfund har råd til, siger erhvervsordføreren.

Sent onsdag aften udsendte Annette Vilhelmsen en pressemeddelelse, hvor hun beklagede og præciserede sine holdninger.

- Mine udtalelser om årsagen til lav vækst og arbejdsløshed var desværre uklare. Det vil jeg gerne præcisere. Faktum er, at der i virksomhederne og også hos private forbrugere er en stor opsparing, men der er også en begrænset lyst til at få de penge ud at arbejde i vores økonomi i form af forbrug og kloge investeringer i fremtiden. Det skyldes i høj grad den usikkerhed og utryghed, som krisen er årsag til, udtaler erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.