Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF vil frede værnepligten frem til 2021

Værnepligten skal sikres mindst frem til 2021, lyder kravet nu fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, der dermed trækker et nyt krav ind i forsvarsforhandlingerne.

Dansk Folkeparti smider nu et nyt krav på bordet i forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig.

Partiet vil sikre værnepligten frem til 2021.

Det skriver partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, på sin Facebook-profil.

- Vi kræver, at værnepligten accepteres som et vigtigt grundlag for det danske forsvar. Derfor har vi i forhandlingerne gjort klart, at vi vil have værnepligten sikret - ikke bare for den periode, vi skal lave forlig for - men mindst helt frem til 2021, skriver Kristian Thulesen Dahl.

Regeringen lagde ellers oprindeligt op til helt at afskaffe værnepligten. Det skal være med til at give de 2,7 milliarder kroner, som forsvaret skal spare som en konsekvens af den skattereform, som regeringen tidligere på året indgik med Venstre og de Konservative.

Afskaffelsen af værnepligten har dog fået både Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti til at stejle.

- Værnepligten sikrer et forsvar forankret bredt i befolkningen og ingen unge tager skade af at få kendskab til forsvaret af Danmark, skriver Kristian Thulesen Dahl.

Med besparelserne er der udsigt til flere kasernelukninger rundt om i landet.

Forligspartierne mødes senere i dag i Forsvarsministeriet for at forhandle videre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.