Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF vil flytte flere uddannelser til provinsen

Uddannelser skal væk fra storbyer, hvis unge skal blive i provinsen, mener DF-ordfører Mette Hjermind Dencker.

Statens Administration er flyttet til Hjørring Kaserne. Dansk Folkeparti vil ikke blot flytte statslige job. Uddannelser skal også ud i provinsen, mener partiets ordfører, Mette Hjermind Dencker.
Statens Administration er flyttet til Hjørring Kaserne. Dansk Folkeparti vil ikke blot flytte statslige job. Uddannelser skal også ud i provinsen, mener partiets ordfører, Mette Hjermind Dencker.

Flere uddannelser skal flyttes ud på landet, hvis de unge skal blive i provinsen. Ellers flytter de til København eller Aarhus, Aalborg og Odense.

Det siger Dansk Folkepartis Mette Hjermind Dencker, som er ordfører for landdistrikter og øer.

»Vi skal i den grad flytte uddannelser ud i provinsen. Når provinsen drænes for unge mennesker, er det, fordi de er nødt til at flytte ind til de fire største byer, når de skal videreuddanne sig,« siger Mette Hjermind Dencker.

Hvilke uddannelser skal flyttes fra København eller de større provinsbyer?

»Jeg vil hellere sige: Jeg kan ikke forestille mig nogle uddannelser, som ikke kan ligge i provinsen. For nogle uddannelser ville det give langt større mening, hvis de lå i naturen, mener Mette Hjermind Dencker.

»Biolog, havbiolog, geolog og dyrlæge. Men hvorfor kan man ikke uddanne sig til jordemoder, psykolog eller historiker i mindre provinsbyer? Hvorfor skal man til én af de fire største byer?«

I Jyllands-Postens kronik taler de fem jyske folketingsmedlemmer Eva Kjer Hansen, Preben Bang Henriksen, Carl Holst, Anni Matthiesen og Hans Christian Schmidt for at flytte 840 statslige job fra København.

De fem vil flytte Erhvervsstyrelsen til Silkeborg eller Nykøbing Falster. Bygningsstyrelsen skal sendes til Skanderborg. Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte skal også til provinsen.

»Det er en rigtig god idé. Vi skal have langt flere arbejdspladser ud i provinsen. Danskerne bor i hele Danmark. Men staten bor mest i København,« siger Mette Hjermind Dencker og tilføjer:

»Over 40 procent af statslige arbejdspladser ligger i Region Hovedstaden. Det er helt forkert. Vi har lang vej endnu, før vi har skabt balance,« siger Mette Hjermind Dencker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.