Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF vil afsætte flere penge til senge på supersygehuse

Dansk Folkeparti frygter, at der vil være for få senge på de nye supersygehuse, og derfor foreslår partiet at afsætte en milliard kroner mere til de 16 byggerier.

Det må ikke ende med, at de kommende danske supersygehuse har for få sengepladser. Sådan lyder ræssonementet fra Dansk Folkeparti, der allerede fra næste år vil afsætte en milliard kroner ekstra til byggerierne, skriver Jyllands-Posten.

»Patienterne skal i gennemsnit ligge i en sygehusseng i 2,9 dage, og det er min oplevelse, at den beregning ikke bygger på en faglig vurdering af fremtidens behov, men er udtryk for, hvad der er råd til,« siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), til Jyllands-Posten og tilføjer, at kravet om en ekstra milliard kroner skal med i forhandlingerne mellem regeringen og Danske Regioner til juni.

Pengene vil Dansk Folkeparti finde ved at udskyde den planlagte lempelse i selskabsskatten.

Selvom Venstre er enig i at tilføre sundhedsvæsenet en milliard kroner yderligere, mener sundhedsordfører Sophie Løhde (V), at pengene skal bruges til endnu en kræftplan. Hun udtaler dog til Jyllands-Posten, at det nok skal lykkes at nå til enighed med DF.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) affejer i Jyllands-Posten Dansk Folkepartis forslag som »populistisk«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.