Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Vi kommer ikke til at revolutionere pensionssystemet

Det er blot forhold i maskinrummet, der skal justeres, når blå blok skal forhandle pension, siger DF.

Dansk Folkeparti er som det eneste parti inviteret til forhandlinger med regeringen om pensionssystemet.
Dansk Folkeparti er som det eneste parti inviteret til forhandlinger med regeringen om pensionssystemet.

Hvordan lokker man flere danskere til at arbejde lidt længere?

Det spørgsmål har regeringen tirsdag fremlagt sit bud på, og nu er støttepartiet Dansk Folkeparti som det eneste parti inviteret til forhandlinger.

Men danskerne skal ikke vente nogen større revolution af pensionssystemet, forsikrer DF-formand Kristian Thulesen Dahl i sit ugebrev:

»De ting, der nu skal forhandles de kommende uger, revolutionerer på ingen måde vores samfund. Jeg vil derimod karakterisere dem som forhold »i maskinrummet«, der blot skal justeres.«

Regeringen har måttet opgive sit udgangspunkt med at tvinge danskerne til at arbejde længere ved at hæve pensionsalderen med et halvt år.

I stedet har regeringen tirsdag fremlagt 13 tiltag, der skal få flere til at arbejde længere ad frivillighedens vej.

»Nogle af dem ser positive ud andre skal vi lige finde ud af, hvad konsekvenserne er,« siger finansordfører René Christensen (DF).

»Lavere integrationsydelse og optjeningsprincipper for pensionen synes vi jo lyder rigtig fornuftigt,« siger han og henviser til forslaget om, at man skal tilbringe 9/10 af perioden fra sit 15. år til pensionen for at få fuld pension.

Andre af regeringens forslag har støttepartiet en række forbehold for.

Blandt andet obligatorisk pensionsopsparing for lønmodtagere og overførselsmodtagere, som ikke eller kun i meget begrænset omfang indbetaler til pension.

»Der skal vi se på, hvilken model man bruger. Den enlige mand på kontanthjælp har altså ikke noget tilbage at indbetale pension af,« siger René Christensen.

»Vi vil gerne kigge på det. Men det bliver ikke i den rene form som regeringens forslag.«

Han vil også granske forslaget om frivillig skattefri udbetaling af efterlønsbidrag nærmere. Folk skal kende konsekvenserne, betoner han.

»Man skal være meget opmærksom på, at der er en gruppe danskere, hvor det bestemt vil være rigtig skidt at gøre det. Dem, der har de hårde job, der er det en god investering at fortsætte med at indbetale til efterløn.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.