Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF-vælgere vil hellere i regering med Mette Frederiksen end Lars Løkke

Dansk Folkeparti skal hellere samarbejde med Socialdemokratiet end Venstre, mener DFs vælgere. Det viser ny måling ifølge TV 2.

Mette Frederiksen(S) og Kristian Thulesen-Dahl er åbne for at danne regering sammen. Ny måling viser, at DFs vælgere bakker op om det nye samarbejde.
Mette Frederiksen(S) og Kristian Thulesen-Dahl er åbne for at danne regering sammen. Ny måling viser, at DFs vælgere bakker op om det nye samarbejde.

Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl er rykket tættere på hinanden i den seneste tid, og afviser ikke, at de kan danne regering sammen på et tidspunkt.

Nu viser en ny Megafon-måling for TV 2, at DFs vælgere bakker op om det nye samarbejde.

48 procent af Dansk Folkepartis vælgere foretrækker således en S/DF-regering, mens 36 foretrækker en V/DF-regering.

Det er ikke første undersøgelse, der viser, at DFs vælgere bakker op om det nye parløb. Onsdag viste en Gallup måling for BT, at 28,8 procent mener, at Mette Frederiksen er bedst egnet som statsminister mod kun 17,4 procent, der mener at Lars Løkke Rasmussen er den bedst egnede.

Det kan gøre ondt på Lars Løkkes regering, at samarbejdet mellem Mette Frederiksen (S) og Kristian Thulesen Dahl (DF) blomstrer. Det skrev Berlingske i en analyse 5. februar.

Nyheden om DF vælgernes støtte til en S/DF regering og til Mette Frederiksen som statsminister kommer oveni målinger, der viser at knap hver fjerde af Dansk Folkepartis vælgere flygter fra partiet.

Peter Skaarup mener, at vælgerflugten kan forklares med »Messerschmidt-krisen« alene.

Men ifølge DF-kender Erik Meier Carlsen befinder partiet sig i en dyb krise, der i højere grad skyldes partiets nye position i dansk politik. Og den nye, blomstrende alliance er kun til fordel for Socialdemokratiet, mener han.

Målingen for TV 2 viser samtidig, at 51 procent af DF-vælgerne mener, partiet har mest til fælles med S, mens 30 procent mener, DF politisk er tættest på Venstre.

Megafon-målingen er baseret på en undersøgelse blandt 400 personer, der i dag ville stemme Dansk Folkeparti, og undersøgelsen er derfor behæftet med en vis usikkerhed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.