Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF Ungdom fortryder at have kaldt Obama neger i sang

I en sang udført af Dansk Folkepartis Ungdom til Folkemødet på Bornholm blev Obama kaldt talentløs neger.

Til et arrangement på Folkemødet fremførte Dansk Folkepartis Ungdom en sang foran den amerikanske ambassadør Rufus Gifford (på billedet), hvor ungdomspartiet kaldte Obama for en talentløs neger. Scanpix/Jens Astrup
Til et arrangement på Folkemødet fremførte Dansk Folkepartis Ungdom en sang foran den amerikanske ambassadør Rufus Gifford (på billedet), hvor ungdomspartiet kaldte Obama for en talentløs neger. Scanpix/Jens Astrup

Allinge. Dansk Folkepartis Ungdom (DFU) undskylder i et indlæg på Facebook, at ungdomspartiet har kaldt Barack Obama for en neger i en sang sunget på Folkemødet.

Sangen blev fremført til et arrangement hos Dansk Industri, hvor alle ungdomspartierne var blevet bedt om at skrive en festlig og humoristisk sang om det amerikanske valg.

Ifølge TV2 sang ungdomspolitikerne oversat til dansk blandt andet: "Der er Obama, og han er neger. Og uden talent, han er ikke nogen bror."

Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford var til stede ved arrangementet og skulle ifølge TV2 bedømme sangene.

- Det var ikke meningen at såre eller støde den amerikanske ambassadør, Obamas ven igennem mange år, skriver formand for DFU's ungdom Lucas Hultgren på Facebook.

- Og jeg fortryder bittert, at vi brugte det ordvalg, der skulle have været en sjov reference, men som er blevet misforstået og har gjort mere skade end gavn, skriver han.

I indlægget på Facebook understreger DFU-formanden, at han har dyb respekt for både ambassadøren og den amerikanske præsident.

Ifølge DFU blev ordet "negro" brugt i sangen som en "desværre misforstået humoristisk reference til hele farcen om socialdemokraten Jeppe Kofod, der misforstod og oversatte Søren Espersen forkert."

DF-politikerne Søren Espersen brugte i maj ordet "neger" om Obama. Derefter citerede Jeppe Kofod (S) i et tweet DF'eren for at sige "nigger". Siden rettede Kofod sit tweet.

Søren Espersen har ikke selv villet undskylde sit brug af ordet neger. Men han vil ikke blande sig i, om DFU undskylder eller ej.

- Det må de selv om. Jeg er ikke DFU. Hvis de gerne vil fortælle, at det ikke var meningen at lave noget særligt krænkende, så er det fint, at de understreger dét, siger Espersen.

Han pointerer, at beklagelsen kan skyldes, at sangen blev fremført foran ambassadøren, og at Obama også blev kaldt talentløs.

- Men det skal ses som satire, og det skal man have meget vide rammer omkring. Jeg tror ikke, at der var andre end David Trads, der blev fornærmede, siger han.

Journalist og politisk kommentator David Trads kritiserede søndag DFU's ordvalg i sangteksten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.