Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF Ungdom foreslår at lukke RUC

Luk Roskilde Universitetscenter og få råd til SU og lærepladser. Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis Ungdom, der nu blander sig i debatten om statens uddannelsesstøtte.

- Hvis det stod til DF Ungdom, ville vi på stedet lukke Roskilde Universitetscenter (RUC), der med deres ideologiske slagside, lave akademiske standarder og verdensfjern tilgang til stofområder aldrig er slået igennem som en etableret uddannelsesinstitution. Ligeledes ville vi lukke størstedelen af de eksotiske humanistiske studier på landets universiteter.

Sådan siger formand for Dansk Folkepartis Ungdom Anders Primdahl Vistisen, efter at tidligere vismand Jan Rose Skaksen i Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag foreslår, at man indfører differentieret uddannelsesstøtte, så støtten hæves til teknisk-naturvidenskabelige fag og sænkes for »brødløse«, humanistiske fag.

DF Ungdom mener således, at studier som eksempelvis filosofi, humanistisk informatik og designkultur og økonomi burde lukkes.

- Vores samfund er simpelthen gået amok i en overakademisering af områder af så perifere tilsnit, at det ville gøre Holbergs Erasmus Montanus pavestolt. Vi andre burde imidlertid skamme os. Samtidig med at nogle unge bruger fem, 10 eller 15 år på at dyrke deres fritidsinteresser som fuldtidsstudier på det offentliges regning, fuld SU og uden noget som helst jobperspektiv for enden af deres bestræbelser, er det omgivne samfund i en dyb økonomisk krise, siger formanden.

DF Ungdom mener, man bør bruge pengene på de uddannelser, man allerede nu ved, der er job inden for på den anden side af krisen.

- Og lad så humanisterne og de studerende på RUC tage på aftenskole, hvis de brænder så meget for deres interesser. Men lad os nu se, om det er så interessant, når der skal penge op af og ikke ned i lommen, siger Anders Primdahl Vistisen.

Regerings udspil til en SU-reform ventes klar til foråret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.